0312 270 58 57
Sosyal Medya Hesaplarımız

Yangın Tüpü Dolumu

Yangın Tüpü Dolumu

Ankara Yangın ve Güvenlik Sistemleri, Yangın Tüpü Dolumu yapmaktadır. Günümüzde yaşanan tehlikelerden birisi olan yangın olayı yangın tüpleri sayesinde çoğunlukla önlenebilmektedir. Her firma, okul ve bu tarz resmi kurumlarda bulundurulması zorunlu olan yangın tüpleri mevcuttur. Artık yangın tehlikesine karşı bireyler evlerinde de yangın tüpü mevcut bulundurmaktadırlar. Yangın söndürücü maddelerden olan yangın tüp dolumu da önemlidir.

Yangın Tüpü Dolumu Nasıl Yapılır?

Yangın tüpü dolumu bitmiş olan yangın tüplerine uygulanmaktadır. Yangın söndürme cihazlarından en fazla kullanılanı olan yangın tüpü dolumu sırasında da önemli tehlikeler mevcuttur. Bu tarz tehlikelerden uzak kalabilmek amacıyla belirlenen maddeler kullanılarak dolum yapılmalıdır. Tüp içerisindeki gazın boşaltılmaması halinde dolum esnasında patlamalar yaşanabilmektedir. İçerisinde kalan gazın miktarına bakılmadan dikkatli bir şekilde tüp dışına salınması gerekmektedir. Bu gazın adı ise azot gazıdır. Tüp içerisindeki azot gazı boşaltımı tamamlandıktan sonra kontroller yapılır. Tamamen boşaltılan tüpün vanası yerinden çıkarılarak bu kez içeriğindeki kimyasal maddeler boşaltılır. Bu boşaltma işlemi ise özel vakum makineleri ile yapılması gerekmektedir.

Yangın Tüpü Hidrostatik Test

Tüplerin kullanım tarihleri vardır. Her ürün gibi yangın tüpleri de belirli bir zaman içerisinde yıpranabilmektedir. Bu tür yıpranmalar sonrası belirli zamanlar içinde testlere tabi tutularak işlevini yerine kolay ve tehlikesiz gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğine bakılır. Tüp içerisindeki kimyasal madde vakum aracılığıyla boşaltıldıktan sonra tüpün kullanım ve test tarihine bakılır. Kullanım süresi geçmiş bulunan tüpler tekrar test edilir. Bu teste ise hidrostatik test denmektedir. Test olumlu sonuçlanır ve tüpün işlevini yapabileceğine kanaat getirilirse dolum işlemi başlanır.

İçi boşaltılan tüp belirlenen kimyasal tozu bünyesine yerleştirilmek için hazırlanır. Belirlenen makineler aracılığıyla toz tüp bünyesine doldurulur. Daha sonrasında vakum işlemi için çıkarılan vana temizlenir ve yenilenir. Hazırlıkları tamamlanan vana tekrardan doğru bir biçimde yangın tüpünün üzerine yerleştirilir. Daha sonra sıkı bir kapatma işlemine tabi tutulması gereken tüp mengeneye konulur. Mengene aracılığıyla sıkıca kapağı kapatılır. Tüp içerisindeki tozun yangın üzerine aktif şekilde püskürmesini sağlayacak asit gaz dolumu yapılır. Daha sonra yerleştirilen gaz için belirli gaz kaçağı testleri yapılır. Bu testlerden de geçen tüp cihazına püskürtme aracı olan hortum, pim ve diğer gerekli araç gereçleri yerleştirilir.